NLPtrainer | Brain Happyness :) Szeresd magad:)

Engem senki sem szeret. Ha szeretnél, nem tennél ilyet. Te nem tudsz szeretni, ha tudnál … Ma szeretettelen világban élünk. – És hadd ne sorjázzam tovább. És savanyúak, keserűek vagyunk, áldozatok. Az ok persze a világ, a másik.

Pedig a boldog embereknek egyik legfontosabb jellemzője, hogy képesek önmagukat szeretni. Számos vizsgálat igazolja, hogy azok, akik képesek szeretni önmagukat, képesek elfogadni saját magukat – beleértve esendőségeiket és kiválóságaikat is – sokkal boldogabbak, mint mások.

Vannak, akik úgy gondolják, ez a boldogság alapja. Amikor el tudom fogadni saját hibáimat, nem rémülök meg attól, ha valakiben viszont látom azokat. Amikor büszke vagyunk saját teljesítményemre, nem irigykedem másokéra. Amikor képes vagyok önmagam elfogadására, képes vagyok másokat elfogadni, olyannak, amilyen.

Az önmagukat szerető emberek körében kevesebb előítélettel, szorongással, depresszióval találkozol. Ők azok, akik stabilan tartják magukat saját erkölcsi normáikhoz, de ezt nem kívánják ráerőltetni embertársaikra.
Nagarjuna – az ókori India egyik filozófusa – szerint: „Senki sem szerethet jobban, mint ahogyan te szereted önmagadat, és senkit sem szerethetsz jobban, mint ahogyan önmagadat szereted.”

Amikor úgy érzed, szeretetlen világba élsz, amikor és savanyú, keserű a hangulatod, áldozatnak érzed megad, akit senki nem szeret – tedd fel magadnak a kérdést, vajon eléggé szereted magad?

   NLPtrainer | Brain Happyness :)
   Online tanácsadás – Skype: NLP.trainer
   Érezd jól magad – http://www.facebook.com/NLPmeeting
   Life-Coaching – https://plus.google.com/u/0/communities/102241718502546133563