NLPtrainer | Brain Happyness :) Jó gének :)

Tegnap olvastam egy röpke cikket a génekről. Most nem csinálok reklámot a cégnek, de a lényeg, hogy a gének vizsgálatával nem csak a potenciális betegségeket lehet kiszűrni, hanem célzott terápiát is lehet javasolni, rákra, cukorbetegségre, Alzheimer-re, stb., stb. Ez biztos igen kiváló, de nekem egy másik cikk jutott erről az eszembe: vajon a jó közérzetünk, hangulatunk, boldogságunk mennyire genetikusan meghatározott?

Sokak szerin vannak olyanok, akik eleve boldogtalanságra születtek. Néha akár nemzetek is. Marina Krakovsky tanulmánya szerint (Scientific American, 2007) a genetikai háttér legalább 50%-ban befolyásolja, hogy képesek vagyunk-e boldogan élni, vagy mégse. Vizsgálatában egypetéjű, és rendes ikreket, valamint örökbefogadott gyerekeket, fiatal felnőtteket vizsgált meglehetősen hosszú távon. Eredményei szerint sokakkal (50%) bármilyen jó történhet az életük során – beteljesült szerelem, gyermekáldás, karrier, lottó ötös, vagy bármi – boldogság érzetük pillanatok alatt visszaáll a megszokott, katasztrofális szintre. A génjeik ezt diktálják.

Saját használatomra én inkább kiforgatom az „Utolsó szamuráj” szállóigévé vált mondást: „Tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik, aztán majd meglátjuk, milyenek a génjeink”

   NLPtrainer | Brain Happyness :)
   Online tanácsadás – Skype: NLP.trainer
   Érezd jól magad – http://www.facebook.com/NLPmeeting
   Life-Coaching – https://plus.google.com/u/0/communities/102241718502546133563