NLPtrainer | Brain Fitness - Aranyoskám

A legtöbb embert nagyon nagy zavarba lehet hozni, ha kicsinyítve, látszólag kedveskedve szólítjuk meg – és azután természetesen mondhatjuk, de „hisz ez bolond, miért reagál így, amikor én csak kedves voltam hozzá”, Cunci, Aranyoskám, Mókuskám, vagy a foglalkozását kiforgatva Menedzserke, Tanítócska stb., stb. Az emberi találékonyság szinte határtalan. A hatást, még fokozhatjuk, ha közben belépünk az intim szférájába. Hasonló „eredményt” érhetünk el, ha valakinek a tudását, alkalmasságát vonjuk kedvesen kétségbe. „Te ehhez még kicsi vagy”, „Nem biztos, hogy Ön erre képes”, „És ezt még maga mondja?”.

Az ilyen manipulációnak egyetlen célja van, hogy bebizonyítsuk, a másik teljesen hülye, kontrollvesztett indulati lény, aki hajlamos mindent, s mindenkit félreérteni.

Pedig az ellenjáték igen egyszerű: tükrözd vissza! Ha úgy érzed, tudod kontrollálni a helyzetet, akkor kicsit visszafogottan, „középre húzva”. Ha nem, nem, de akkor vidd túltúlzásba. És amikor változtat a viselkedésén, azonnal változtass te is.

   NLPtrainer | Brain fitness
   Online tanácsadás – Skype: NLP.trainer

   Érezd jól magad – http://www.facebook.com/NLPmeeting
   Life-Coaching – https://plus.google.com/u/0/communities/102241718502546133563