NLPtrainer | Brain Fitness - Boldogság

Ilyenkor újév táján fűnek, fának (boldognak és boldogtalannak) kívánunk Boldog Új Évet. De elgondolkoztunk már azon, hogy mit is kívánunk? A boldogság bár néha észrevétlenül egyszerűnek tűnik, talán, mint a levegő: csak hiányát érezzük meg. De a látszólagos egyszerűség mögött egy roppant összetett dolog rejlik.

A régi kínai írásban a boldogság fogalmát három szimbólum együttese alkotta: JÓSZERENCSE, JÓLÉT, HOSSZÚ ÉLET.

Ez a három együttesen adja ki a boldogságot.

Mint ahogy a „Nevető Buddha” Kínából és Japánból ismert ábrázolásai is ezt az „egyszerű összetettséget” fejezik ki. Néhányan úgy tartják, hogy a kedélyes figura ihletője egy excentrikus, vándor Csan / Zen kolduló szerzetes volt, aki több mint ezer éve élt, és akiről úgy vélik, egy megtestesülése Maitreya bodhisattvának. E Buddha hatalmas pocakja jelképezi a jó szerencsét, bőséget, széles mosolya az elfogadást, az örömöt és a játékos spontaneitást.

Persze, manapság sokan az agy kémiájára egyszerűsítik le a dolgot, egy tabletta, kevéske – vagy épp mértéktelen – folyadék, s máris előállta a „boldogság”.

Vagy mégsem.

Én azért a három kínai írásjel mellett, egy negyedikre is hadd hívjam fel a figyelmet. Nem mondom, hogy egyszerűbbé teszi a dolgot, de van-e nélküle boldogság?

NLPtrainer | BUÉK :)

Érezd jól magad – http://www.facebook.com/NLPmeeting
Life-Coaching – https://plus.google.com/u/0/communities/102241718502546133563